Vad vi gör - Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

MinskaD fattigdom

Vi möter människor i fattigdom varje dag. Många är långtidsarbetslösa, andra får inte det stöd som de har rätt till. Barnfamiljer kommer till oss då pengarna inte räcker månaden ut. Och är du fattig pensionär blir du lätt ensam.

Vårt direkta stöd underlättar: matkassen drygar ut hushållskassan. Kläder såsom nya stövlar till barnen ger en mer normal vardag. Aktiviteter ger energi och samvaro.

För en förändring på riktigt ger vi ekonomisk och juridisk rådgivning. Ett jobb ger pengar men har du länge varit arbetslös är vägen dit lång. Stadsmissionens arbetsträning ger dig en större chans på arbetsmarknaden.

MinskaD Hemlöshet

Hemlöshet kan drabba vem som helst. Utbrändhet leder lätt till obetald hyra och vräkning. Unga, nyinflyttade och nyskilda har svårt att få en bostad och antalet barnfamiljer i tillfälliga boenden har ökat.

För alla som sover under broar och i trappuppgångar blir mat, värme och gemenskap en räddning. Vi hjälper att förstå hur man letar efter en bostad eller tar kontakt med myndigheter för stöd. Men tak över huvudet är alltid kommunens ansvar och bostad är en mänsklig rättighet.

Vi driver olika sorters boenden: akutboenden, skyddat boende, stödboende, och Bostad Först. Modellen ”Bostad Först” innebär att du först får en bostad – sen löser vi resten!

FÖR en bättre Integration

Ibland kan det vara svårt att integreras i Sverige. Den som saknar ett jobb hamnar lätt utanför. Och familjen som inte har råd med aktiviteter eller present till kalaset får inte vara med. Kan du inte språket blir det ännu värre.

Hos oss är alla välkomna. Här skapas gemenskap över en måltid, i samtal och aktiviteter. På våra multikulturella mötesplatser skapas spännande möten mellan människor av olika ursprung.

Här vägleder vi så att man förstår samhället, med dess rättigheter, skyldigheter och värderingar. För den som vill erbjuder vi arbetsträning som ett konkret sätt att lära och integreras.

stöd till Barn och UNGA

Barnfattigdom är ett växande problem. Det kan innebära ett tomt kylskåp, att avstå kalas för att inga pengar finns till presenter eller ständiga flyttar mellan olika tillfälliga boenden. Osäkerheten gör att barn och unga aldrig tar hem kompisar och har svårt att klara skolan.

Kläder och stövlar, fritidsaktiviteter och kollo skapar en tryggare och roligare tillvaro: att prova fiska på kollo; gympaskor som gör att man kan vara med på fotbollen. Hos oss kan man samtala med en trygg vuxen och hitta vänner.

Rådgivning, vägledning, samtalsstöd – för många är vårt föräldrastöd viktigt. Vår matkasse minskar stressen över att inte ha råd med mat till barnen.

Dela sidan:
>
Vad vi gör