Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet! - Sveriges stadsmissioner
/
/
Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

Postkodutdelningen 2024

Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

På Svenska Postkodlotteriets årliga galakväll har det avslöjats att 61 ideella organisationer kommer att dela på över en miljard kronor, 1 021 711 232 kronor. Som en av organisationerna i Postkodfamiljen har Sveriges Stadsmissioner fått 24 miljoner kronor i stöd det här året.

— Postkodlotteriets stöd gör en enorm skillnad för Sveriges Stadsmissioner. Under 2024 kommer vi att fortsätta att göra en betydande skillnad för människor i utsatta situationer och att stärka deras röst i de beslutande rummen, säger Jonas Wihlstrand, generalsekreterare, Sveriges Stadsmissioner.  

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som arbetar inom olika områden såsom barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, samt klimat och miljö. Trots de olika inriktningarna har samtliga organisationer ett gemensamt mål: att tillsammans bidra till att göra världen bättre för människor, djur och natur.

Genom åren har Sveriges Stadsmissioner motagit 419 816 833kr pengar från Postkodlotteriet,

— Tack vara stödet så kan vi fortsätta kämpa för de som kämpar utan särskilda begränsningar som offentligamedel kräver. Postkodmedlet är icke ögonmärket, vilket gör att vi kan fördela pengarna där behoven är som störst och där de får en långsiktig förändring, säger Jonas Wihlstrand. 

#Postkodeffekten

Med över en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Det är det som är Postkodeffekten.


Publicerad: 2024-03-15