Sodexo och Sveriges Stadsmissioner bekämpar hunger tillsammans
/
/
Sodexo och Sveriges Stadsmissioner bekämpar hunger tillsammans

Sodexo och Sveriges Stadsmissioner bekämpar hunger tillsammans

Stop Hunger Servathon: en insats för samhället

Genom initiativet ”Stop Hunger Servathon” samlar Sodexo Sverige in pengar och bekämpar hunger i vårt samhälle. Detta sker genom en mängd olika aktiviteter som engagerar deras medarbetare, kunder, gäster och leverantörer. Temat för i år är hållbarhet, återbruk och hälsa.

– Kreativiteten har varit stor, det är loppmarknader, försäljning av mat med kort datum, svinnsmarta bakverk bakade med råvaror som riskerar att bli matsvinn samt hälsoutmaningar och sportevent, säger Karin Vierma, hållbarhetschef på Sodexo AB.

Tio år av samarbete

Alla insamlade medel dubblas av Sodexo och går direkt till Sveriges Stadsmissioner. Karin Vierma betonar vikten av detta tio år långa samarbete:

– Det är oacceptabelt att en tredjedel av all mat som produceras i världen inte äts upp, samtidigt som allt fler lever i matfattigdom och tvingas välja bort nyttiga livsmedel. Därför väljer vi att stödja Sveriges Stadsmissioner där pengarna går till människor som verkligen behöver det. I år har vi valt att fokusera på barnfamiljer som har haft det tufft de senaste åren, bland annat på grund av inflationen.

Fokus på hållbarhet och hälsa

Sodexo arbetar varje dag för att utjämna obalansen mellan matsvinn och matfattigdom genom deras fristående stiftelse Stop Hunger, grundad 1996. Varje vår anordnar de Stop Hunger Servathon (Service + Marathon) där de samlar in pengar för att bekämpa fattigdom och hunger i lokala samhällen genom olika evenemang och aktiviteter anordnade av deras team. Detta är också ett utmärkt tillfälle för alla Sodexos medarbetare att använda den volontärdag företaget erbjuder varje år, då man på betald arbetstid får arbeta med välgörenhet.

Dubbel effekt av donationerna

Alla insamlade medel dubblas av Sodexo och går direkt via Swish till Sveriges Stadsmissioner. Detta långvariga partnerskap bygger på flera skäl, inklusive Sveriges Stadsmissioners rikstäckande närvaro och en gemensam dialog om hur donationerna ska användas. I år fokuserar stödet på utsatta barnfamiljer som haft det extra tufft på grund av inflationen.

Tillsammans gör vi skillnad!


Publicerad: 2024-05-23