Mikael Karlsson ny partneransvarig - Sveriges stadsmissioner
/
/
Mikael Karlsson ny partneransvarig

Mikael Karlsson ny partneransvarig

Företagens intresse för social hållbarhet i Sverige ökar. Därför anställer Sveriges Stadsmissioner Mikael Karlsson, som del i teamet som jobbar med Stadsmissionens nationella företagsrelationer. Han lämnar sin tjänst som ansvarig för Handelshögskolan Stockholms partnerprogram och börjar på Stadsmissionen i november.

– Det känns naturligtvis väldigt spännande och ärofyllt att få bli en del av en organisation som verkligen gör skillnad i samhället, både på nationell och lokal nivå, och som därtill förstår vikten av långsiktiga samarbeten med såväl företag som andra viktiga samhällsinstitutioner, säger Mikael Karlsson.

Mikael kommer från Handelshögskolan

Mikael kommer närmast från Handelshögskolan i Stockholm, där han under de senaste 6 åren innehaft rollen som Partnership Manager. Särskilt har han utvecklat skolans Partnerprogram med över 110 företag som stödjer forskningen på Handelshögskolan ekonomiskt. Han har tidigare även arbetat som samverkanskoordinator vid Stockholms universitet samt kommunikatör vid Sveriges riksdag.

— Min förhoppning är att jag med min erfarenhet av att skapa och utveckla hållbara relationer över tid med näringslivet skall kunna bidra till att Sveriges Stadsmissioner förblir en relevant och uppskattad samarbetspartner bland företag. Men först ser jag fram emot att lära känna Stadsmissionen och dess medarbetare runtom i landet, för de gör ett otroligt jobb! Det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften som ansvarig för nationella företagspartners, säger Mikael.

Vi vill stödja fler genom partnerskap

Mikael Karlsson kommer att ingå i ett team om två personer med ansvar för befintliga och nya företagspartners på nationell nivå, i samverkan med lokala Stadsmissionens företags- och insamlingsansvariga.

— Det är med stor glädje vi på Sveriges Stadsmissioner välkomnar Mikael Karlsson till vår organisation. Mikael har en intressant bakgrund som vi tror kommer att hjälpa oss att hitta nya partnerskap och sätt att samarbeta med företag, och därigenom kunna stödja ännu fler människor i Stadsmissionens sociala verksamheter runt om i landet, säger Jonas Wihlstrand, generalsekreterare Sveriges Stadsmissioner.

Samarbeten med företagen knyter an till det sociala hållbarhetsarbetet, något som blivit än mer aktuellt i Sverige under senare tid. Företagen kan också se direkta resultat av sitt stöd i Stadsmissionens sociala verksamheter runtom i landet, som möter 5-8 000 personer i utsatthet varje dag.


Publicerad: 2022-10-31