H.M. Konungen önskar gåva till Sveriges stadsmissioner - Sveriges stadsmissioner
/
/
H.M. Konungen önskar gåva till Sveriges stadsmissioner

H.M. Konungen önskar gåva till Sveriges stadsmissioner

H.M. Konungens önskan inför sin födelsedag är att de som önskar skänka en födelsedagsgåva till Kungen ger ett bidrag till Sveriges stadsmissioner, vars verksamhet ligger Kungen varmt om hjärtat. Med insamlingen hoppas Kungen att stadsmissionerna får möjlighet att hjälpa fler behövande runtom i Sverige.

— Vi på Sveriges alla stadsmissioner är oerhört glada och tacksamma att Hans Majestät Konungen tänker på de som har drabbats hårdast av corona-pandemin och som nu söker sitt stöd hos Stadsmissionen, säger Tomas Lindroos, ordförande Sveriges Stadsmissioner.

Människor i alla åldrar har under året som gått sökt sig till Sveriges stadsmissioner för att få stöd under pandemin. Äldre har kunnat hämta matpaket – eller fått hemleverans – på ett corona-säkert sätt. Ungdomar som har haft fjärrundervisning men saknar internet hemma har kunnat studera i säkra lokaler och få ett riktigt mål mat.

Många nya kontakter har skapats med unga ensamstående föräldrar som under pandemin blivit arbetslösa. Stadsmissionerna har bland annat kunnat hjälpa dessa familjer med mat och kläder som ett akut extra stöd.

Stadsmissionernas ordinarie verksamhet har ställts om så att personer i akut hemlöshet även fortsatt kan komma inomhus för akuta stödinsatser såsom mat, kläder, dusch och tvätt samt stöd och rådgivning.

— Gåvor i samband med Hans Majestät Konungens 75-årsdag används i Stadsmissionens sociala, professionella verksamhet runtom i landet med ett särskilt fokus på de som drabbats av pandemin, berättar Tomas Lindroos, ordförande Sveriges Stadsmissioner.

Stadsmissionen finns på 30-talet orter runtom i landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Tillsammans möter man flera tusen människor i utsatthet varje dag.

Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna


Publicerad: 2021-04-20