Jonas Wihlstrand ny generalsekreterare för Sveriges Stadsmissioner - Sveriges stadsmissioner
/
/
Jonas Wihlstrand ny generalsekreterare för Sveriges Stadsmissioner

Jonas Wihlstrand ny generalsekreterare för Sveriges Stadsmissioner

Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner tar nya kliv framåt för att vara ett stöd för de lokala stadsmissionerna runtom i landet och inrättar en ny roll som generalsekreterare. Stockholms Stadsmissions chefsstrateg Jonas Wihlstrand har efter en omfattande rekryteringsprocess tackat ja till uppdraget och börjar med omedelbar verkan.

Rollen som generalsekreterare för Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner är en nyinrättad roll för att möta samhällsutvecklingen och stödja medlemmarna, de lokala stadsmissionerna. I uppdraget ingår att leda och utveckla Riksföreningen Sveriges Stadsmissioners fortsatta stöd till medlemmarnas sociala verksamhet samt skapa bättre förutsättningar för stadsmissionerna att verka för ett mänskligare samhälle.

— Jonas Wihlstrand har lång erfarenhet från Stadsmissionens sociala verksamhet och strategiska organisationsutveckling. Han kommer att bli en värdefull tillgång i vårt fortsatta arbete för att stärka möjligheterna för människor i utsatta livssituationer att ta vara på sina liv och vara delaktiga i samhället, säger Tomas Lindroos.

Idag finns ett kansli med kompetens som möjliggör ökat fokus på nationella bidragsansökningar och företagsinsamling. Pandemin gav nya möjligheter till bidrag och samverkan med företag vilket gjorde att intäkterna mer än fördubblades. Därmed kan Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner dela ut alltmer medel till sina medlemmar, de lokala stadsmissionerna runt om i Sverige. Dessutom är nationellt påverkansarbete och opinionsbildning viktiga samverkansdelar för stadsmissionerna i kampen mot utsattheten i Sverige. Allt detta kräver ett starkare kansli.

— Jag är stolt och glad över att få förtroendet att leda Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner. Jag ser fram emot att få vara med på en resa där förtroendet för allt det fina arbete som görs hos medlemmarna stärks ytterligare. Min drivkraft är fortsatt att få utveckla insatser som bryter utanförskap hos människor och att få vara medskapare till ett medmänskligt samhälle för alla. Nu får jag göra det i en strategisk och stödjande roll, vilket ska bli väldigt roligt, säger Jonas Wihlstrand, nytillträdd generalsekreterare för Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner.

Jonas Wihlstrand har under drygt 20 år arbetat i två stadsmissioner såväl som chef som med utveckling och administration. Senast kommer Jonas från Stockholms Stadsmission där han varit socialchef i många år samt chefsstrateg. Sveriges Stadsmissioners medlemmar, de lokala stadsmissionerna, finns i tio regioner, från Umeå i norr till Malmö i söder.

 


Publicerad: 2021-06-10