Att Emil älskar Mira råder det inget tvivel om - Sveriges stadsmissioner
/
/
Att Emil älskar Mira råder det inget tvivel om
två personer som håller i handen

Att Emil älskar Mira råder det inget tvivel om

Det är Alla hjärtans dag och vi tar en fika på dagverksamheten på Örebro Stadsmission för att tala om kärlek. Emil pratar mycket och gärna men Mira är lite blyg och vill helst bara lyssna. I 3,5 år har de varit tillsammans nu, dygnet runt, varje dag. Det är de två i vått och torrt, genom livets olika prövningar.

För livet är långt ifrån lätt. De är bostadslösa sedan länge och båda kämpar med ett missbruk, amfetamin som stjäl mycket av både pengar och sinnesro.

— Men vi är fortfarande lika kära, säger Emil. Känslorna har inte förändrats alls sedan vi först träffades, vi ligger ofta och myser ihop och bara tycker om varandra.

Mira ler mjukt och ögonen vittnar om hur mycket hon tycker om sin Emil. Hon viskar saker som bara Emil kan höra och han berättar vidare.

— Det finns hopp för oss nu, socialen är på vår sida och i bästa fall får vi en lägenhet, blir det så tror jag att vi kanske kan klara att bli drogfria, att få må lite bättre.

Drömmen om sin dotter

För drömmar har de tillsammans, drömmar om ett annat liv där de kan vara mer tillsammans med Miras dotter, världens finaste 9-åring som båda saknar.

–Det är det bästa minne vi har ihop, flickans födelsedag då vi träffades allihop, åt tårta och lekte tillsammans, så vill vi alltid ha det, säger Emil.

Kärleken mellan dem är stark som titan, men visst bråkar de ibland, tjafsar om allt och inget. Så håller det på tills en av dem ger sig. Men utan varandra vill de aldrig vara.

— Utan Emil skulle jag nog inte vara i livet, säger Mira.

— Och utan dig skulle jag spåra ur totalt, svarar Emil.

Stöd Örebro Stadsmissions arbete


Publicerad: 2023-02-14