24 miljoner till Sveriges Stadsmissioner - Sveriges stadsmissioner
/
/
24 miljoner till Sveriges Stadsmissioner

24 miljoner till Sveriges Stadsmissioner

Nu kan vi intensifiera arbetet med att skapa ett mänskligare samhälle, sade Jonas Wihlstrand generalsekreterare, Sveriges Stadsmissioner, efter att ha tagit emot en check på 24 miljoner kronor i icke öronmärkt stöd vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning.

Sammanlagt fick 60 ideella organisationer dela på över 1 miljard kronor som samlats in genom alla som har en eller flera Postkodlotter. Sveriges Stadsmissioner har fått stöd sedan 2008 och sammanlagt fått hela 372 001 988 kr.

— Det här gör stor skillnad, i år har vi märkt av ett ökat tryck på våra verksamheter. Det är allt fler som behöver hjälp, människor som inte har råd med hyran eller att ställa fram mat på bordet till sina barn, säger Jonas Wihlstrand  generalsekreterare.

Medlet kommer nu att delas ut till de 10 medlemmar i Sveriges Stadsmissioner. För Skåne Stadsmissioner betyder stödet mycket.

Stödet har behövts mer än någonsin. Maten är rekorddyr samtidigt som i princip allt annat också har blivit dyrare, det är oroliga tider just nu och ingen märker det mer än de människorna som lever helt utan marginaler. I alla våra verksamheter möter vi människor som är utsatta och för att vi ska kunna hjälpa dem – behöver vi allt stöd vi kan få.
Skåne Stadsmission

På Göteborg Stadsmission har förra årets medel användas till Mötesplats S:t Johanneskyrkan i Göteborg.

Stödet från Postkodlotteriet bidrar till att mötesplatsen kan hålla öppet varje dag, året om. Hit kommer människor som lever i utsatta livssituationer och här kan de få akut hjälp, men också långsiktigt stöd i form av samtal och vägledning. Under 2020 hade vi 50 000 frukostar, luncher och middagar serverades, varav 21 000 varit gratis pga fattigdom.
Göteborg Stadsmission

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här är #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!


Publicerad: 2023-03-15