Tillägget i bostadsbidraget måste bli permanent - Sveriges stadsmissioner
/
/
Tillägget i bostadsbidraget måste bli permanent
En rad färgglada lägenhetsbyggnader med en texturerad putsad fasad i rött och grönt. Byggnaderna har stora vita dekorativa fönsterramar och små fönster. Himlen är mulen med mörka moln som ger en dramatisk stämning.

Nu behövs verkligen en permanent förbättring av bostadsbidraget för barnfamiljer i utsatthet, skriver debattören.Foto: Judit Nilsson/SvD/TT

Tillägget i bostadsbidraget måste bli permanent

Bostadsmarknaden i Sverige fungerar inte – och bostadsbidraget går inte i takt med hyreshöjningarna. Det är dags att regeringen permanentar tillägget i bostadsbidraget, skriver Jonas Wihlstrand, generalsekreterare, Sveriges stadsmissioner.

De senaste årens ekonomiska kris i Sverige har drabbat alla, men allra mest människor i ekonomisk utsatthet. Matpriserna har höjts med 25 procent och hyror med 11 procent. Varken löner, sjuk-, aktivitetsersättning eller försörjningsstöd för människor i kris som inte klarar sin egen försörjning, har inte hängt med i dessa pris- och kostnadsökningar. Exempelvis visar forskning att försörjningsstödet höjts med endast 1,8 procent under tiden 1998-2022, räknat i fasta priser.


Publicerad: 2024-09-17