1239001751 |
900-1751

 
Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

Ett hem för alla

Våren 2020 stängde IKEA sina restauranger och fick ett stort matöverskott som vi på stadsmissionerna tacksamt tog emot. Men det slutade inte där. IKEA fortsatte att stödja Stadsmissionen genom att inreda tio av Stadsmissionens verksamheter från norr till söder. Följ arbetet i filmen från Västerås Stadsmission!

MicrosoftTeams-image.png

När pandemin slog till under våren 2020 stängde IKEA många av sina restauranger för att minska smittspridningen och fick därför ett stort matöverskott. IKEA bestämde sig då för att skänka mat som riskerade att bli till matsvinn till stadsmissionerna runtom i landet.

Ökade behov 

Stadsmissionerna å sin sida höll öppet och upplevde ett ökat tryck på grund av pandemin. Fler behövde hjälp med att få mat på bordet. Totalt bidrog IKEA med 10 000 matkassar till människor som annars inte hade råd med näringsriktig mat.

Ett hem för alla

IKEA uppmärksammade att Stadsmissionens lokaler på sina håll hade slitna möbler och var mörka. Med IKEAs stöd kunde de få ett rejält lyft. Vårt gemensamma intresse för hemmet och IKEAs möjlighet att stödja stadsmissionernas verksamheter på flera sätt blev uppenbar.

Sagt och gjort

IKEA beslutade att inreda tio av stadsmissionernas lokaler i hela landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. I Västerås renoverades dagverksamheten som möter hemlösa varje dag. I filmen så kan du få följa hela renoveringsresan, se den här