1239001751 |
900-1751

 
Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

IKEA ny partner till Sveriges Stadsmissioner

IKEA har under våren och sommaren frikostigt delat med sig av matöverskott från IKEAs restauranger, möbler och varor från IKEA-varuhusen till Stadsmissionens verksamheter och donerat 1000 matkassar som gått till människor i matfattigdom. 

- Sveriges Stadsmissioner är oerhört glada för vårt nya partnerskap med IKEA. Mat och produkter gör stor skillnad för människor i hemlöshet och utsatthet. Monetära gåvor är dock nödvändiga för att vi ska kunna fortsätta driva vår viktiga sociala verksamhet, säger Tomas Lindroos, ordförande Sveriges Stadsmissioner. 

sommarkassar_gbg.JPG

Under IKEA-parollen "a place called home" ingår nu IKEA och Sveriges Stadsmissioner partnerskap. IKEAs donationer består dels av pengar, dels av produkter där IKEA bidrar med riktade heminredningslösningar. Detta bidrar till Stadsmissionens verksamhet runtom i landet. Det är ett bidrag både till den akuta hjälp som ges till människor i kris och utsatta situationen. Och till det mer långsiktiga förändringsarbete som Stadsmissionen bedriver för att hitta hållbara lösningar för människor i utsatthet och hemlöshet. 

– Det känns bra att vi tillsammans kan vara en positiv kraft i samhället och hjälpa utsatta barn och äldre, människor som lider av psykisk ohälsa eller lever i utanförskap. Organisationerna vi har valt att samarbeta med har ett fantastiskt engagemang och stor kunskap som verkligen bidrar till ökad hälsa i samhället, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige.