1239001751 |
900-1751

 
Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

Åhléns

I årets julsamarbete med Åhléns har fina gåvokort tagits fram, illustrerade av Maja Sten, som kan användas både till jul och vid andra tillfällen. Gåvokorten säljs i paket om 8 st à 59 kronor. Alla pengar från försäljningen går oavkortat (exklusive moms) till Sveriges Stadsmissioner. Det är 4:e året som Åhléns säljer produkter till förmån för Sveriges Stadsmissioner. I tidigare års samarbete har Åhléns skänkt totalt 1,9 miljoner kronor till Sveriges Stadsmissioner, därtill en stor volym produkter till deltagare, verksamheter och butiker. 

– Vi på Stadsmissionen möter fler och fler i hemlöshet och utsattheten i Sverige ökar. Vi är väldigt tacksamma för Åhléns och alla andra som hjälper till och bidrar till vårt arbete för människor i hemlöshet och för ett medmänskligare samhälle, säger Lotta Säfström, ordförande Sveriges Stadsmissioner.

I Sverige finns totalt 34.000 svenska medborgare utan ett stadigt hem. De som letar boende för natten – varje natt – och därmed lever i akut hemlöshet är 4.500. Dessutom finns flera tiotusen papperslösa flyktingar samt EU-migranter som inte har tak över huvudet.

– Sveriges Stadsmissioner gör ett fantastiskt jobb för människor som lever i utsatthet och vi är mycket glada åt samarbetet som vi haft sedan många år tillbaka, säger Anita Falkenek, Hållbarhetschef Åhléns. Korten är inte bara fina att ge bort, de bidrar också till att människor som lever i hemlöshet får en bättre tillvaro. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad.